logo oprecht

Over mij

Freeke Rhebergen, uit 1959. Ik woon in een klein dorp in Noord-Oost Groningen.

Ik heb een aantal diploma's in welzijn, hulpverlening en onderwijs (o.a. HBO Jeugdwelzijnswerk, HBO Maatschappelijk werk, en MBO Onderwijsassistent), maar belangrijker is dat ik ervaring heb in het begeleiden en ondersteunen van verstandelijk beperkte kinderen en volwassenen, en kinderen met gedragsproblemen.

Naast dit freelancewerk heb ik o.a. gewerkt bij een organisatie voor kinderopvang, op een peuterspeelzaal, in een opvanghuis voor mishandelde vrouwen, in een woonvorm voor (jong)volwassenen met diverse problematiek, en in het (speciaal) onderwijs als onderwijsassistent.
En als moeder natuurlijk!

Wat maakt mijn hulp speciaal?

Een helder verstand, een warm hart en daadkrachtige handen. De naam Oprecht is niet zomaar gekozen…

Belangrijk is dat ik zelf moeder ben van een geweldig kind, dat ook speciale zorg nodig heeft gehad. Ik weet dus hoe moeilijk het kan zijn, hoe frustrerend, maar ook hoe dapper en volhardend je als ouder wordt om het beste voor je kind te regelen.
Ik wissel graag met je uit en kan opvoedingsondersteuning bieden als je dat zou willen.
Ik neem de regie, of de opvoeding, niet over: ik streef er naar terug te stappen waar dat kan en bij te springen waar dat moet. En zo'n proces ga je samen aan.

Anderen over mij

“Freeke ervaar ik als een rots in de branding. Op een vriendelijke wijze houdt ze vinger aan de pols en ze kan helder verwoorden waarom ze je een bepaald advies geeft. Een topper voor mensen die het lastig vinden om te focussen en de tijd te nemen om de kleine lettertjes te lezen!
Mijn advies is: huur Freeke in! Ze neemt het van je over, zonder over je heen te lopen. Scheelt een hoop stress en onrust in je hoofd. Hierdoor kan jij lekker aan de slag met waar je goed in bent.”

EP, Groningen


“Als Freeke aangeeft iets te doen, dan doet ze dat ook. Ik weet dat ik daarover dan niet meer hoef na te denken en dat alles goed geregeld wordt.

In de omgang met cliënten straalt Freeke veel rust en duidelijkheid uit. Cliënten weten wat ze aan haar hebben en voelen zich veilig bij haar.

Freeke kan goed aansluiten bij de diverse interesses en hulpvragen van cliënten. Ze krijgt bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking met een lach aan het bewegen en weet in het weekend altijd een leuk uitje te vinden in de omgeving.

Freeke durft mensen op haar gedrag aan te spreken ook als ze weet dat het weerstand gaat opleveren. Ze kan met voorbeelden het gedrag van mensen spiegelen en zet hiermee mensen aan het denken.”

NK, orthopedagoge, Groningen


“Tijdens een aantal trainingsdagen heb ik de samenwerking met Freeke als zeer prettig ervaren. Wat ik hier in onder andere heb gewaardeerd is haar enthousiasme, deskundigheid, helderheid, zorgvuldigheid, haar open en oprechte houding.
Ze stemt goed af en sluit goed aan op de behoefte van de organisatie en het leerdoel van de deelnemers. Ze is bevlogen, betrokken en denkt mee. In de diverse rollen is ze geloofwaardig.

Haar feedback is uitnodigend, constructief en raakt de essentie en de juiste snaar bij de deelnemers, het motiveert ze om deze vervolgens toe te passen.

De merkbare jarenlange ervaring die Freeke meebrengt als begeleider in de hulpverlening, het welzijnswerk en het onderwijs geeft haar rol als trainingsacteur in diverse facetten binnen het vak een doorleefde, stevige en rijke basis.

Al met al levert Freeke op een respectvolle wijze, in een veilig gecreëerde sfeer, een waardevolle en leerzame bijdrage aan de ontwikkeling van de deelnemers!

Zowel ik als trainer als de deelnemers hebben Freekes bijdrage binnen de training met veel dankbaarheid dan ook enorm gewaardeerd!”

LJ, trainer/begeleider de Luisterlijn


Ben moeder van vier kinderen 19, 16, 15 en 14 waarvan er drie met de diagnose ADHD en PDD NOS en een licht verstandelijke beperking.
Freeke heeft 10 jaar bij ons gewerkt, en kwam twee keer in de week dus heeft alle ontwikkelingen en leeftijd categorie meegemaakt , ze was er ter ondersteuning van mij en de kinderen .
Een middagje met de kinderen er op uit te trekken oa wandelen in het bos of samen met mij een activiteit te doen zodat ik de kinderen ook op een andere manier zag dat ze wel gemoedelijk met elkaar om konden gaan
Ging met mij naar belangrijke gesprekken (school, CJG) en ondersteunde mij met postzaken en regel dingen
Als een klankbord te fungeren als ik het even niet meer zag zitten .
Voor de kinderen: Ondersteunen in hun dagelijkse dingen (ADL) en de zelfredzaamheid vergroten
Leren omgaan met andere leeftijd genoten door met ze te gaan voetballen en andere kinderen hierbij betrekken .
Leren contacten (een praatje ) aan te gaan en ze te onderhouden bij de buurkinderen en hun ouders .
Er is veelvuldig geknutseld en bedacht steeds weer wat nieuws is zeer creatief
Huiswerk begeleiding en het verder ontwikkelen van het lezen .
Nieuwe dingen aan leren en uitbouwen waar de krachten van de kinderen lagen bv met hout werken, kippenhokken maken of een overkapping ,snoeien in de tuin of lampen verwisselen van een auto, koken en bakken met de kinderen .

Freeke is een daadkrachtige vrouw die weet van handen uit de mouwen te steken .
Heeft een professionele houding en is objectief ook al werkte ze hier ook al zoveel jaren .
Heb haar als een warmhartige vrouw ervaren die erg kundig is binnen haar vakgebied.
De samenwerking is tot een einde gekomen omdat de kinderen andere indicaties kregen waardoor een PGB niet meer mogelijk was.
Mijn kinderen en ik missen haar nog steeds qua begeleiding.”

NN