logo oprecht

Trainingsacteur

In 2019 heb ik opleiding, stages en assessment “Trainingsacteur” met een mooi resultaat afgesloten.
Als trainingsacteur ben ik breed inzetbaar.

Wat is een trainingsacteur?

Een trainingsacteur speelt bij trainingen en cursussen de rol van een beller, een cliënt, een patiënt, een zorgvrager, een bezoeker, een werknemer, enz., kortom van mensen met wie de cursisten in hun beroep vaak te maken hebben.
De acteur speelt met de cursist gesprekken na die in het beroepsleven van de deelnemers vaak voorkomen: aan de telefoon, in de spreekkamer, aan de balie, enz.

Door het werk van een trainingsacteur kunnen werknemers in de zorg en de dienstverlening op een diepgaande manier oefenen om gesprekken te voeren. Theoretische kennis over gesprekstechniek wordt verdiept doordat de cursisten werkelijk voelen en zien wat hun woorden en houdingen voor effect hebben. Zo kunnen ze oefenen met alternatieven of verfijningen van hun acties. Verder ervaren ze aan den lijve hun eigen reacties op het gedrag van de acteur. Hiermee wint een training of cursus enorm aan meerwaarde.

Als trainingsacteur ben ik inzetbaar in allerlei situaties:

Door mijn jarenlange ervaring als begeleidster kan ik als trainingsacteur zeer geloofwaardige mensen neerzetten. Daarnaast, door mijn opleiding en deskundigheid in groepsprocessen, ben ik inzetbaar als co-trainer.
Ik geef op een respectvolle en zorgvuldige wijze feedback, waarmee de deelnemers weer verder kunnen. Ook hierin ben ik integer en Oprecht.